Friday, April 1, 2011

kehantuan..!!!!

assalamualaikum... ^_______^

*mood malam ni : x mo tido,walaupun mata dah macam panda sebab selalu tido awal..hehe..

biasalah kan,ummi khadijah ni memang dari dulu x tido waktu siang. malam baru nak tido. subuh2 dah bangun.. sebab tu lah kena tido awal. kul 9-10 mlm tu dah dok landing atas katil..*jangan jeles ok sbb i boleh tido awal tanpa gangguan..hihi..

tapi malam ni dengan x sengajanya dapat line clear dr khadijah. masa dok edit2 gambar terbaru khadijah,sambil tepuk2 vontots nya tu dodoi dondang sayang..terus lena x ingat dunia.

dan hari ni bizi ckit sebab ajar mak de khadijah blogging.. pastu bawak jalan umah opah n tok wannya.. masuk je umah tu,mmg x dok diam lah. habis semua dipunggahnya.. opah n tok wan mmg x leh kata apa dah. cucunya yg ni memang teramatlah lasak..jaga dia sorang rasa macam ada 3-4 orang..hohoho...


dan masa dok main dukung2 dengan opah tu,bila opah bawa lalu kat kete je,khadijah nak buka pintu kete..
haish,tajam sungguh deria baunya..

terus opah bawa masuk dalam,tunggu pulut siap masak..untuk dimakan bersama durian...

yang si tecik khadijah plak eksaited giler babas,okeh..


muka si tecik yang giler durian.. ^^


dah tak toleh kiri kanan dah...

nyum..nyum..nyum.. sedapnyer...
 tengok tu,sambil mam durian pun boleh tangkap lentok lagi tau. tak tau lah apa yang disembangnya dengan tok wan sampai lentok2 cam gitu..hahaha..




^_________________________^

begitu khusyuk mam durian. sampai dah tak nak pandang ummi snap pic okeh.. sedap sangatlah tu..
dan sememangnya ni lah buah fav ummi abah khadijah. memang menurun 100% kat khadijah..hikhik..
cuma abah khadijah n family mertua suka mam dengan nasi atau pulut,pastu kuah dengan santan+ gula+garam. ummi khadijah dah try,dari bertunang lagi abah khadijah dah ajar,tapi tekak tak boleh terima.
so,tiap kali mam durian,mesti mam camtu je lah.. takpun,buat kuih atau bubur..

dan ini pesanan tok wan khadijah : hah,hang tangkap gambaq khadijah banyak-banyak. bagi abah dia tengok.   pasni kalau mak abah nampak durian pun kena gaklah beli sebab teringat kat khadijah suka sangat makan durian...


alahai abah,terharu menantumu ini mendengarnya..

opah khadijah plak pesan : nanti bagi abah dia tengok anaknya ni hantu durian. balik nanti kenalah beli  makan ramai2...hahaha


insyaallah boleh mak,kalau musim buah durian,nt kita makan durian sampai nak muntah..hahaha...

*tengok durian ni tetiba emo...alahai,dah menitis air mata lah plak..huhuhu... syg,miss u so much lah,nak mam durian pun x lalu sebab teringat sgt kat syg... 
balik nanti kita mam durian sama2 lagi ek..suap2 macam peranten baru gitu... peace.......... ^^


p/s: laili lah satu2nya ahli dalam keluarga yang tak reti makan durian dengan nasi atau pulut.. tiap kali nak telan,mesti keluar balik. en.suami plak,bila tengok 2x laili try muka jadi kelat2 semacam n loya..terus dah x bagi try..nampak macam payah sangat agaknya. so,makan lah ikut cara yang boleh..hikhik...



-------------------------cinta hingga syurga------------------

6 comments:

ieka said...

seme t'pulang pd tekak individu..ada yg blh msk ape saje,ade yg x..kte alhamdulillah blh mkn durian ngn pape pn..dlm byk2 buah,durian jek yg kte suke..he2..tp xdpt lgk mrsa thnni..hukhuk..org lain seme dh puas mkn kte jek yg lmbt sket..insyaAllah mgu ni nk blek kg kt perak leh leh m'cari&mentekedarah puas2..

comey le khadijah dlm pic 2 dgn stail rmbt sengetnye...he2..

siti norlaili yusof said...

ieka: betul tu,laili pun 1st time tau durian tu org makan dgn pulut atau nasi masa tunang dgn e.suami. masa tu pelik sangat. tp bila tengok en.suami n family makan,kita pun rasa berselera. bila try,x boleh plak..hikhik..

laili pun baru makan ckit. nak makan byk2 emo teringat en.suami. so,tggu en.suami blik nt nak cari durian lg. buat masa ni beli untuk khadijah je lah..hehe...

Fizalinolie said...

Wah! sedapnya makan durian. Hehehe. Cute nyer dia. Best nya dpt mkn durian. Kat Sarawak. Mak aii... Sebijik RM35 skang ni tau.. hee

siti norlaili yusof said...

fizalinolie : awak org sana ke..?
tu lah,kat sarawak durian mmg mahal kan.. suami laili keje kat sana. mmg xdelah beli. tunggu balik perak lah baru nak beli pun..hehe..

sebab kalu rm35 tu,blh dapat hampir 15 biji durian..jauh beza tu..hikhik..

Lia said...

durian... favourite lia ni. yum..yum...

siti norlaili yusof said...

k.lia: fav kami sekeluarga juga.. sedap kan.. nyumx3.. :)