Saturday, April 2, 2011

123...1234...

assalamualaikum... ^_____^

senyum lebar laili dan khadijah.. kekenyangan makan nasi lauk ketam masak lemak..syukur,alhamdulillah..

hari ni kami dua beranak nak sangat makan mee kari,hajat nak membeli tak kesampaian sebab dah sold out. nak buat,tinggal berdua je..baik beli. lainlah kalau nak makan ramai2..hehe..

jadi,kami berdua pulang dengan wajah hampa. esok akan usahakan lagi..

bila balik rumah,tengok2 kat garaj tergantung 1 beg plastik yg berisi lauk-pauk. terus pegi panggil cik yah (jiran yang khadijah panggil mak tok),tanya kat cik yah..pastu cik yah kata untuk kami..heee..senyum lah laili ni hah..rezeki,xkan nak tolak plak kan..hikhik..

masuk dalam rumah,terus panaskan dan simpan bawah tudung saji. pas solat maghrib,kami dua beranak makan dengan seleranya. sambil tu ucap syukur sebab walaupun xde mee kari,tp Allah beri rezeki lain iaitu ketam masak lemak..phewww..terangkat..mmg marbeles.. ^^


sambil balas komen,laili tengok jumlah pengikut cinta hingga syurga ni.. wah..dah ada 123 org... syukur...sebab diterima baik oleh kawan2 semua.. dan pengikut yang ke-123 tu ialah kak ct. laili dah terjah blog kak ct ni siang tadi. dah lama rupanya kak ct ni berblog. dan laili tengok banyak gak info yang dikongsi. kawan2 silalah melawat ke blog kak ct ni ye.. lagipun,kunjung mengunjung tu kan amalan mulia. sambil2 tu boleh kongsi ilmu kan.. :)

hari ni dah tambah jadi 123 org.. harapnya akan semakin bertambah.. x sabar nak tunggu yang ke-1234 tu...

*sangat seronok tengok pengunjung bertambah.. terima kasih atas segala sokongan...


------------------cinta hingga syurga-------------------

2 comments:

alexa yussida said...

nk ketam jugak!!

uuuu kat sini xde ketam fresh..sedey taw ..every year ngidam nk ketam..sabar sabar lagi 3 bulan dpt merasa

siti norlaili yusof said...

hadu...ciannya..kalu dekat,akak dah pos kat alexa..hihi..

blik mesia nt mam ketam banyak2 ek.