Monday, April 18, 2011

labu vs pucuk labu

assalamualaikum... ^______________^

hai...apa menu lunch kawan-kawan hari ni..? hari ni menu kami simple jer.. tapi ada 1 lauk tu memang dah jadi pebret laili. tak lain tak bukan...ulam pucuk labu.

ahai,sangat sedap okeh..rebus pun sodap cicah plak dengan sambal belacan. fuh..marbeles...
sebenarnya,laili pun baru 3 kali makan ulam pucuk labu ni.

kali pertama makan tu,rasa pelik je menengoknya sebab selalunya laili makan buah labu tu je. tapi hari tu adik ipar rebus pucuk labu tu. try makan cicah sambal belacan..
ahai...terus jatuh cinta lah plak..

sekali rasa..rasa nak lagi dan lagi... dan pagi tadi laili pun operasi petik semua pucuk-pucuk labu tu. sambil di dalam hati bernyanyi girang..*jatuh cinta lagi..lagi-lagi ku jatuh cinta...


dan,sambil nyanyi dalam hati tu,teruslah memasak dengan hati riang gumbira. dan sekarang..masa untuk bersantap menu idaman kalbu laili tu.. mari-mari..jemput makan...

p/s: pada yang belum pernah try makan tu..nanti bolehlah try ek..sedap... *macam jakun bebenor ehhh...ahakss.. peace.. : )



----------------------------------cinta hingga syurga-------------------------------

4 comments:

AL-QASSAM said...

Sambil belacan makan lah ngan apa pun. mesti jadi sedapnya. terbaik

siti norlaili yusof said...

al-qassam : ye,betul tu..makan dengan sambal belacan..apapun jadi sedap.. :)

alexa yussida said...

ye ke kak?hehe saya x penah try..bole la try lps ni:)

saya suka kacang botol,kangkung,pegaga dan sewaktu dgnnya..ekeke..ulam sodap kan^^

siti norlaili yusof said...

alexa yussida : hihi..akak pun suka gak kcg botol,kangkung..n plg suka..pegaga.. mmg sedap. pucuk labu pun sedap,sekali rasa msti nk lagi..hehe..

cubalah nt yer..:)