Wednesday, April 27, 2011

kebizian sebelum raya

assalamualaikum.... ^_________________^

*mood : tengah berangan berhari raya bersama keluarga tercinta..


yeah..yeah...raya datang lagi...!!!! 

uppsss...ahailah..puasa pun belum,dah nak raya. laju betul melangkah yer ummi khadijah ni..?hehehe..
selalunya lagi 4-5 bulan nak raya,dah sibuk tempah baju dengan tailor kecintaan. tapi sejak tailor kecintaan laili tu dah berpindah nun...di kelantan sana. tersangatlah jauh,okeh..hukhuk.. terus hilang segala mood untuk menempah baju. *jahitannya sangat kemas dan selesa..selama 7 tahun tailor kecintaan tu jahit pakaian untuk laili.. memang tiada pengganti..wuuuu..

bukanlah takde tailor lain tapi,rasa tak selesa bila tailor lain buat. kita sukat dah elok tapi,bila buat..diorang perbesarkan..katanya kecik.. adoyai,dah saiz s takkanlah nak pakai saiz xl plak..gelebeh jer.. dah nak kena jahit balik. cukup tak puas hati okeh.

sebab tulah dah tak mo tempah kat sebarang orang.. penyelesaiannya..beli yang dah siap. belek saiz dan jahitan..kalau berkenan,terus je rembat..hahaha..

tapi tulah,dalam almari tu,ada lagi 2 pasang kain ela tak berjahit. dan sekarang tengah survey the best tailor kat sini. harap jahitannya akan memuaskan hati laili. barulah boleh jalan-jalan di hari raya dengan riang gumbiranya bersama en.suami tercinta dan khadijah tersayang..hehe...

p/s: sedang memikior fesyen yang sesuai untuk digayakan ala-ala wanita melayu terakhir.. urrrmmmm....*jangan jeles okeh..ekekekk...

bak kata upin ipin :
"betul,betul,betul..." ^__________^


-----------------------------cinta hingga syurga---------------------

8 comments:

fadlisabri said...

nice blog~

visit here frm Egypt~

http://coretanfadlisabri.blogspot.com/

siti norlaili yusof said...

fadlisabri : terima kasih,dik. : )

alexa yussida said...

thn ni insyaAllah 1st tyme yus raya kat msia slps 5 thn xdpt bersama family:) dah plan nak pakai smua baju raya yg dah lps2 sbb blom pernah pakai kat msia n nak beli baju baru yang dah siap je,xmo tempah2 lagi..selalunye hrga tmpah lagi mahal dr baju siap..mmbazr..kekke:)

siti norlaili yusof said...

alexa yussida : alhamdulillah,pas 5 thn dpt raya sama2 ye.. betul tu,kadang2 kalau tempah lagi mahal. tp bergantung gak pd tailor tu. xpelah yus,baju yg dah siap pun cntik2 gak..mcm2 fesyen ada. pilih je nk yg mana..hehe.. :)

Sayang♥BeeBee said...

wah raya sakan eh? eheheh..

kat kluang ni pon same je tau.kdg2 da ikot ukuran dorg g pandai2 je besakan..da x cun,,bayar dala mahal

tema kaler pe taun ni? kite nak carik baju kaler silver la..hehe.

siti norlaili yusof said...

aqien : hahaha..xdelah sakan sangat. biasa2 jer,dahlinks..

tp mmg camtulah kan,ada sesetengah tu suka betul besar2kan ukuran padahal dah sdg elok. sbb tu xmo tempah lg dah.. hee...

wah..tema silver ye..ala2 peranten baru lah yer..hehe..cantik !

kami x tau lagilah nak kaler apa. tggu cik abg balik baru bincang nk kaler apa.

bestnyer sbb ni kali ke-2 kami sambut raya aidilfitri sama2 n raya pertama khadijah dgn abahnya.. :)

Ainul Hayat said...

Wah...awal-awal dah plan yer Laili.

Anyway, Erni ada tag Laili tau untuk join GA nih:

http://ainulhayat309.blogspot.com/2011/04/gugu-gaga-2nd-ga.html

siti norlaili yusof said...

erni : haha..plan ckit2 jer. eksaited nak raya sama2 bertiga ni..hihi.

ok,thanks 4 tagging. nt laili tengok k.

n gud luck 4 u.. :)