Tuesday, March 29, 2011

madu 3

assalamualaikum...

^______________________^

senyum lebar-lebar...seindah suria k. :)


phewwww....awal pagi ni agak sibuk ckit blogwalking dari 1 blog ke 1 blog. tp tak boleh habiskan semua skali. kena tengok n baca pelan2 untuk lebih memahami dan merasai perasaan blogger tu semasa menyampaikan cerita.

2-3 menjak ni,laili asyik ngadap madu 3 laili jer.. nak perhatian sebab en.suami tiada di sisinya.. haish,nyampah..!!!patutnya i yg kena diperhati... grrr...

opppsss....jangan salah faham k. bukan madu tu ye...yg laki kahwin banyak tu...no,no,no.... bukan sama skali. madu yg laili maksudkan adalah....

jeng..jeng...jeng..... (disertai bunyi drum...)

mempersembahkan....

madu berlesen ummi abah khadijah...
^^ wink...wink.....^^


hahaha...nilah kesayangan kami.kalau en.suami ada..tiap hari akan dipolish. tapi,bila kena tinggal dekat ummi khadijah ni..langsung takde kena polish.. harap cuci bagi berkilat je lah...hehe...

sekarang ni dah 2 bulan kete tu dok bawah garaj je,minta perhatian..nak tukar gearbox.. hadudududu..poning2.. tapi alhamdulillah,berjaya gak kami saving duit dengan jayanya... so,tunggu barang sampai je lah.

pastu baru boleh bawa ronda2 semula. cian kat khadijah,dah rindu sgt nak jalan2 dgn kete tersayang ni hah.. tiap kali ummi cuci kete,kelam kabut dia ligan ummi sambil pakai kasut sebab ingatkan ummi nak bawa dia ronda2 naik kete.. walhal,enjin pun dah tak boleh start..huhuhu..sabar ye yayang..ummi abah tengah usaha yg terbaik ni..

dan ini pula pesanan buat en.kete: sila berbakti sepenuh kudrat anda dan jagalah kesihatan dengan sebaiknya,kami tau awak dah tua,sebab tu macam2 ubat kami bagi kat awak..makan pakai semua kami jaga..riban2 okeh.. so,plzzz na mo semput2 tengah jalan lagi ye..utamakan keselamatan.. salam sayang, wanlaili sekeluarga...


selesai sudah urusan pembacaan warkah utusan,tiba masa uruskan khadijah yang masih lena dibuai mimpi bermain di taman tema disney..weeehaa....


selamat memulakan kerja dengan senyuman.... ^^

-------------------------------------------cinta hingga syurga--------------------------------

6 comments:

ieka said...

laili ade lesen eh?syok ar khadijah 'mimi' nk bwk jln2 nti...heee..=)

mr_mrs mikko said...

hihi.... ni plak madunyaaa..
huhu. :)

siti norlaili yusof said...

ieka : yezzaaa..haruslah dibawa meronda oleh 'mimi' kan..heee..melompat keriangan lah khadijah tu nt..hikhik..

ieka xde lesen ke..? laili ambik lesen masa tgh uwek2 preggy kan khadijah.. kelakar tau.. siap nak ter'uwek kat jpj..huhuhu...

siti norlaili yusof said...

mr_mrs mikko: akak,madu ni xpe..ada 2-3 pun xpe.. tp kalau madu lagi 1... mintak dijauhkanlah...hikhik..

semoga cinta kami kekal utuh,bahagia hingga akhir hayat,cinta hingga syurga..

ieka said...

laili kte blm lgk ade lesen..tggu c kecik ni besar sket lg nk gak ambk..tp ade sket takut ler nk bwk kt jln yg byk kete n laju2 plak 2..klu blh jln yg kte drive 2 ade 2,3 bjk kete je bole??hahaha..cemane 2??

siti norlaili yusof said...

ieka : alahai,laili ni pun penakut gak ieka. pas dpt lesen,suami tiap hari ajar drive n parking. siap bawa khadijah lg tu sbgi pemberi semangat.

xpe ieka,bila ada keinginan,ia akan dpt atasi rasa takut tu. lgpun zaman skrg ni,mana ada jln kete 2-3 biji je. tambah lagi kalau dok kat tgh2 pekan,nak kuar umah pun kete dok lalu lalang..hahaha..

so,ieka msti blh gak drive. silap haribulan,blh jadi pelumba F1 gitu..hehe..

nothing impossible kan.. :)