Friday, July 1, 2011

di subuh hari

assalamualaikum........ ^______________________^

salam di subuh hari penuh ceria buat semua. senyum seindah suria k...

hari ni awal subuh lagi ummi khadijah dah ngadap blog. selesai je solat,terus menggodek lappy tersayang...sambil ditemani en.suami terchenta dan khadijah tersayang yang tengah rancak belajar ABC.



haish,tetiba plak teringat lagu nasyid raihan. kawan2 nak tau ke lagu apa yang menusuk jiwa laili di subuh hari ni...?????

jeng...jeng....jeng...mempersembahkan....


amacam..best tak lagu pebret ummi khadijah ni..? so,cepat2lah bangun solat subuh ye. sebabnya banyak kelebihan solat subuh ni. sampaikan baginda rasulullah saw bersabda :

"barangsiapa yang mengerjakan solat subuh selama 40 hari secara berjemaah akan diberi oleh Allah swt akan 2 kebebasan:

1)dibebaskan daripada api neraka
2)dibebaskan daripada sifat nifaq (munafik)

dan banyak lagi kelebihan solat subuh ni. jadi,janganlah tinggalkan. tambah pula,solat ni tiang agama. wajib ke atas setiap manusia yang bergelar muslim.

dan paling laili suka,bila membaca hadis dari rasulullah saw:

"seandainya mereka tahu kelebihan yang terdapat di dalam solat isya' dan  subuh, sudah pasti mereka akan mendatanginya walaupun dalam keadaan merangkak"  -imam muslim

dan kalu nak tahu apa lagi kelebihannya,singgahlah baca kat sini k http://anjangdahar.blogspot.com/2009/05/keistimewaan-subuh.html ^^



selamat beramal....


----------------------------cinta hingga syurga----------------------

5 comments:

~~Sue eLLa~~ said...

salam..hihih..singgah sini...salam subuh..hehe...thanks for sharing this entry....

siti norlaili yusof said...

hehe...almost wellcome to u too,sudi singgah sini dan baca entri ni.. :)

thanks ya..^^

Liefde Ain said...

suke lagu peristiwa subuh :)

Lelaki Ini said...

alhmdulilah....

siti norlaili yusof said...

liefde ain: thanks dear..:)